Kort nieuws

Fastned haalt 7,7 miljoen op met obligaties

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

In twee weken tijd heeft Fastned 7,7 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. De Amsterdamse exploitant van snellaadstations gaat de opbrengsten gebruiken voor verdere groei van zijn laadnetwerk in Nederland en de rest van Europa. In eerste instantie was er voor 3,3 miljoen euro aan obligaties beschikbaar, maar de grote vraag heeft Fastned doen besluiten de uitgifte uit te breiden. De ruim zeshonderd investeerders krijgen zes procent rente per jaar gedurende de looptijd van vijf jaar.

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations en heeft inmiddels 63 stations operationeel. Afzet en omzet groeien al twee jaar met ongeveer tien procent maand op maand. De opgedane ervaring in Nederland legt een goede basis voor Europese expansie. Fastned won onlangs een tender voor laadstations in Londen en tekende voor tientallen locaties in Duitsland en België.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content