Fancypants-multimediaraamwerk naar versie 3.0

Reading time: 1 minute

Author:

Fluffy Spider Technologies heeft zijn Fancypants-multimediaraamwerk voor consumentenelektronica opgehoogd naar versie 3.0, met de belangrijke wijziging dat de gebruikersinterfaces losgekoppeld worden van de applicatiecode. Ontwikkelaars maken een abstracte generieke beschrijving van de interface-elementen, die vervolgens aan te passen zijn met niet alleen eigen kleuren, icoontjes en dergelijke, maar ook met autonome scripting in Lua. Daardoor kunnen OEM‘s de look and feel van een product eenvoudig aanpassen. Ook nieuw in deze versie is ondersteuning voor het Android-platform.

Aanpassen van de interface kan op diverse fronten. Ontwikkelaars en derde partijen kunnen naar believen UI-elementen verwijderen en toevoegen zonder de applicatiecode te veranderen. Dit kunnen standaard standaard UI-widgets zijn, maar ook afbeeldingen en video‘s. Daarnaast zijn UI-elementen te roteren, schalen, spiegelen en aan te kleden met kleuren, afbeeldingen, video‘s en 2D- en 3D-effecten. Verder zijn bestaande applicaties aan te sluiten op nieuwe capaciteiten van het apparaat, zoals gps en accelerometers.

Fancypants is gebaseerd op een efficiënte runtime-omgeving en een plug-inarchitectuur voor media, display-subsystemen en grafische hardwareversnelling. Het platform neemt tussen de 650 kbyte en 1 Mbyte in beslag. De processorondersteuning omvat Arm9 en Arm11, Mips, Power en X86.