Fairphone haalt nog eens 4,5 miljoen aan groeigeld op


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Na de succesvolle crowdfundingcampagne van 2,5 miljoen euro eerder dit jaar, heeft Fairphone bij bestaande en nieuwe investeerders nog eens 4,5 miljoen euro opgehaald. Daarnaast heeft het dertien miljoen euro aan krediet verkregen. Samen met de kersverse ceo Eva Gouwens en de 6,5 miljoen aan investeringen van vorig jaar is daarmee de basis gelegd voor zijn groeiambities, stelt de sociale maker van smartphones.

Fairphone is al een tijdje bezig met zijn groeistrategie. Het wil zijn activiteiten opschalen en de verkopen uitbreiden in Europa. Ook werkt het bedrijf aan Fairphone-as-a-service als businessmodel, waarbij de telefoon eigendom blijft van het bedrijf en klanten beschikking krijgen over nieuwe hardwaremodules wanneer die uitkomen. Het bedrijf onderzoekt ook de mogelijkheid andere producten te introduceren.