Kort nieuws

Ex-top Fox-IT steekt 1,5 miljoen in Delftse energy harvesting

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Disruptive Technology Ventures, het fonds van de voormalige eigenaren van Fox-IT, steekt 1,5 miljoen euro in de Delftse energy-harvesting-specialist Nowi. Het geld is bedoeld voor de ontwikkeling van Nowi’s ic, waarmee het zeer kleine spanningen van bijvoorbeeld rf-signalen om kan zetten in een bruikbaar stroompje dat opgeslagen kan worden in een supercapacitor.

Nowi werd twee jaar geleden opgericht door twee studenten aan de TU Delft. Het bedrijf zet in op het gebruik van omgevingsenergie om iot-sensoren te voeden, bijvoorbeeld wifi- en gsm-signalen of kleine zonnecelletjes. Onder meer Prorail en Bam gebruiken de Delftse technologie al voor temperatuursensoren in perrontegels en het wegdek, en er zijn diverse vastgoedbedrijven die de technologie inzetten voor monitoring in gebouwen.

Disruptive Technology Ventures werd vorig jaar gestart door de twee oprichters van Fox-IT Ronald Prins en Menno van Marel en door Ad Scheepbouwer, die een tijdlang mede-eigenaar was van het beveiligingsbedrijf. Zij gaan ook helpen met de commercialisering van het systeem.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content