Kort nieuws

Ex-ontwikkelaars Dräger ontwikkelen zelf beademingsapparatuur

Leestijd: 2 minuten

Vijf voormalige medewerkers van Dräger in Best werken met eigen middelen aan de oprichting van een bedrijf voor beademingsapparatuur. Eind vorig jaar doekte de specialist in medische systemen de Nederlandse ontwikkel- en productieafdeling voor dergelijke systemen op. Macawi, zoals de nieuwe onderneming heet, wil modules en complete systemen gaan ontwerpen en leveren in opdracht van OEM-afnemers. Het wordt gehuisvest bij Sioux, dat als strategische partner optreedt.

De Bestse Dräger-afdeling specialiseerde zich in ventilatorgebaseerde beademingsapparatuur voor aan de ene kant ambulances en ander ziekenvervoer en aan de andere kant thuisgebruik. Macawi denkt die ontwikkelde kennis te kunnen inzetten om low- en mid-end beademers te ontwerpen voor de kleinere en middelgrote spelers in de markt. ’De uitgebreide kennis die we hebben opgebouwd met blowers kunnen we gebruiken om compacte apparaten te maken, maar wel met hoge prestaties‘, legt nieuwbakken CEO Geert van Dijk uit. ’Heel veel kleinere firma‘s werken alleen in een specifiek gebied en zouden via hun saleskanalen meer de breedte in kunnen gaan, maar daar hebben ze geen R&D-capaciteit voor. Dan kunnen wij een product leveren waar zij een behuizing en interface omheen kunnen bouwen, of ze kunnen het gehele product door ons laten bouwen.‘

Volgens Van Dijk lopen er al diverse gesprekken met potentiële klanten en kan het bedrijf binnen een tot twee maanden echt van start gaan met de ontwikkeling. De locatie en apparatuur zijn reeds geregeld.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content