Kort nieuws

EVS scoort goed kwartaal door WK

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Tv-specialist EVS Broadcast Equipment heeft goed geprofiteerd van het WK voetbal in Zuid-Afrika. In het tweede kwartaal boekte het Luikse bedrijf een omzet van 30,2 miljoen euro. Dat is ruim zestig procent meer dan een jaar eerder. Voor het eerste halfjaar komt de omzet daarmee op 51,1 miljoen euro, tegen 36,5 miljoen in H1‘09. Ook de nettowinst was ruim boven de analistenvoorspellingen. Onder de streep hield EVS 11,2 miljoen euro over. In het tweede kwartaal van 2009 was dat nog 5,0 miljoen.

EVS dankt het goede rapport voor een belangrijk deel aan het WK voetbal. Volgens De Tijd werden er in Zuid-Afrika 350 Luikse beeldservers gebruikt om drieduizend uur aan beelden op te slaan en te bewerken. Die huurcontracten leveren zo‘n 5,2 miljoen euro op. Dat is flink meer dan tijdens de twee vorige WK‘s.

’Het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika is een groot succes geweest‘, zegt EVS-directeur Pierre L‘hoest. ’Onze oplossingen ingezet in de stadions en in het International Broadcast Center in Johannesburg hebben realisatoren en operatoren toegestaan de kwaliteit van de door de verschillende soorten camera‘s geleverde opnamen te optimaliseren. De nieuwe buitenspellijn is een belangrijk instrument geweest binnen de regiewagens. Hoewel deze grote evenementen belangrijk zijn voor ons, zou ik ook graag onze verdere vooruitgang in de studiosegmenten willen benadrukken. Om ervoor te zorgen dat we de juiste oplossingen hebben om in die markt te groeien, zullen we gekwalificeerde ingenieurs blijven aanwerven.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content