Tools&Toys

Eurotech introduceert industriële pc met twaalf sloten

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De APCX-4 van Eurotech is een 4U 19 inch rekgemonteerde embedded computer voorzien van een Intel-processor en een PicMG 1.3-uitbreidingskaart met maar liefst twaalf sloten. Deze op de Intel Q965-chipset gebaseerde industriële pc draait Linux Fedora Core 7, Windows 2003, Vista of XP Pro op een Celeron, Core 2 Duo of Pentium 4 met maximaal 4 Gbyte 667 MHz DDR2-werkgeheugen. Met een robuust, 1,2 mm dik stalen chassis, uitgebreide configuratieflexibiliteit en legacy I/O-ondersteuning is het systeem geschikt voor industriële, telecom- en vervoerstoepassingen.

De APCX-4 is te voorzien van een intern Sata Raid-chassis voor betrouwbare massaopslag van data of van een maximaal 750 Gbyte grote Sata-schijf voor minder veeleisende toepassingen. Video loopt via een Graphics Media Adapter 3000 met 256 Mbyte geheugen die is geïntegreerd op het processorbord. Optioneel is er een PCI Express x16-bord beschikbaar voor intensieve grafische applicaties. Standaard maakt de APCX-4 gebruik van een 460 W ATX AC-voeding, met een dubbel redundante AC-configuratiemogelijkheid. Tot de opties behoren een 24 V DC en een 48 V DC energievoorziening. Het voorpaneel biedt twee USB 2.0-poorten, op de achterkant zitten audioconnectoren, twee keer Gigabit Ethernet en nog tweemaal USB 2.0. NR

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content