Kort nieuws

Europese smart-grid-investeringen in vijf jaar naar 6,8 miljard

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

In 2016 investeert Europa 6,8 miljard euro op jaarbasis in smart-grid-gerelateerde technologie, voorspelt Green Tech Media Research. Op dit moment is slimme-meterinfrastructuur het meest geavanceerde marktsegment binnen dit doelgebied. Over vijf jaar spelen ook distributieautomatisering, elektrische voertuigen en enterprise-IT-systemen een belangrijke rol.

Volgens de marktonderzoeker zijn de meeste Europese landen bezig een slimme-meterinfrastructuur te introduceren; alleen blijven veel Oost-Europese landen achter. In Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Portugal en Spanje komt er via regelgeving de komende jaren druk om deze in te voeren, maar wordt er niet proactief aan gewerkt. In België en Nederland gebeurt dat wel, maar is er juist weer weinig druk via regelgeving. Alleen in Finland, Italië en Zweden is deze combinatie er.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content