Europese grafeenroadmap gepubliceerd


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Meer dan zestig academische en industriële onderzoekers hebben een wetenschappelijke en technologische roadmap gepubliceerd voor grafeen en verwante 2D-materialen. Het document is opgesteld in het kader van het in 2013 gestarte Europese Graphene Flagship, een samenwerkingsverband waaraan inmiddels 142 partners uit 23 landen deelnemen. De Europese Commissie heeft een miljard euro voor dit project uitgetrokken, uit te geven over een tijdsbestek van tien jaar.

De roadmap deelt de Europese grafeenactiviteiten op in drie brede gebieden: identificatie, beoordeling en industriële productie van materialen, vervaardiging van nieuwe deviceconcepten en componenten, en integratie daarvan in nieuwe toepassingen. Het onderzoek is gerangschikt in elf thema’s, zoals fotonica, flexibele elektronica, productie en sensoren. Deze thema’s corresponderen ruwweg met de werkgebieden van het Flagship.