Europese clusters rond medische technologie gaan van elkaar leren


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Het Zevende Kaderprogramma trekt ruim twee miljoen euro uit voor het oprichten van een consortium dat verschillende regionale clusters rond medische technologie samenbrengt. De deelnemers aan dit ’consortium van consortia‘ zijn de Medical Delta in de driehoek Delft-Leiden-Rotterdam, het Zwitserse Life Science Zürich, de Britse Oxford & Thames Valley, Biocat in Catalonië en de Hongaarse regio Észak-Alförd. Het voornaamste doel van het Health Ties-programma is om van elkaar te leren bij het opzetten van dergelijke clusters. Daarnaast willen de deelnemers beter gaan samenwerken in onderzoek en onderwijs.

De clusters in het programma willen gaan inventariseren wat er precies nodig is bij het opzetten van een succesvolle regionale samenwerking voor medische technologie en daar hun voordeel mee doen. Daarbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de aanwezigheid van universiteiten, R&D-voorzieningen, bedrijvigheid en beleid. Daarnaast moeten de deelnemende consortia een beter inzicht krijgen in wat elk van hen aan expertise in huis heeft, om zo de activiteiten beter op elkaar af te kunnen stemmen.

De partners richten zich op hart- en vaatziekten, oncologie, neurodegeneratieve aandoeningen en infectieziekten. In totaal loopt Health Ties drie jaar.