Kort nieuws

Europees en Koreaans 5G-initiatief haken bij elkaar aan

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Europese Commissie is met Zuid-Korea overeengekomen te gaan samenwerken bij de ontwikkeling van een mogelijke opvolger van 4G. De twee partijen willen samenwerken met onderzoek en het definiëren van een standaard en bovendien het radiospectrum harmoniseren. Daarmee versterkt het Europese initiatief zijn positie aanzienlijk.

Alhoewel het uiteindelijk aan standaardisatieorganisaties zoals Itu en aan de markt zal liggen welke technologie het vervolg zal vormen op 4G, zet Europa er vol op in om het winnende voorstel hiervoor te leveren. Met ondersteuning van 700 miljoen euro aan Horizon2020-geld is er eind vorig jaar een publiek-privaat consortium op poten gezet met Alcatel-Lucent, Ericsson en Nokia en een groot aantal andere spelers om 5G-technologie te ontwikkelen. Dit zal volgend jaar een intentieverklaring tekenen met de Koreaanse evenknie, waarbij onder meer LG en Samsung zijn aangesloten.

Volgens de Europese visie staan in de nieuwe generatie de belangen van allerhande communicerende apparaten op gelijke voeten met die van de menselijke gebruiker. Er wordt gemikt op een uitrol rond 2020.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content