Kort nieuws

Europees elektronicacluster Penta van start

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Dinsdag is op het European Nanoelectronics Forum in Berlijn het startsein gegeven voor Penta, een nieuw Eureka-cluster voor de elektronica-industrie. Penta is in het leven geroepen om de visie van de Electronic Leaders Group (ELG) vorm te geven, een verband van Europa’s elf grootste techbedrijven dat door toenmalig eurocommissaris Kroes werd gevraagd een strategie op te stellen om Europa twintig procent van de halfgeleidermarkt te laten opeisen. De uitkomst van het overleg was dat Europa zich behalve op opkomende markten op zijn sterktes moet focussen, zoals automotive, healthcare en industriële productie. In eerste instantie wordt dan ook gezocht naar projecten in deze sfeer.

Het nieuwe cluster positioneert zich complementair aan de joint undertaking Ecsel, dat een vergelijkbare doelstelling heeft. Penta mikt echter op kleinere projecten, die sneller in de steigers kunnen worden gezet. Ook wil het een meer bottom-up benadering hanteren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content