Kort nieuws

Europees e-paspoort-project afgerond

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NXP, Gemalto, Giesecke & Devrient, Infineon, ST en de zeven andere partners binnen het Newp@ss-project voor de volgende stap in elektronische paspoorten hebben het drie jaar durende programma afgerond. Newp@ss werd uitgevoerd binnen het Catrene-programma en had een budget van ongeveer dertig miljoen euro. De deelnemende bedrijven namen hiervan de helft voor hun rekening, de andere helft is afkomstig van de vijf landen waarin zij gevestigd zijn: Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Portugal (NXP was vertegenwoordig met zijn Duitse, Franse en Oostenrijkse vestigingen).

De resultaten van het project omvatten onder meer nieuwe datastructuren en chiparchitecturen die dynamische gegevensopslag mogelijk moeten maken. Daarmee moet het mogelijk worden om bijvoorbeeld visa te elektronisch registreren op het paspoort, of om de aankomst- en vertrekdata in de chip op te slaan. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt de gegevens aan te passen wanneer de paspoorthouder bijvoorbeeld verhuist of van naam verandert, zodat het document langer mee kan gaan.

Het consortium boog zich ook over de interactie tussen elektronische paspoorten en smartphones. Ze werkten aan open architecturen en aan software- en hardwaregebaseerde beveiligingsmechanismen voor contactloze communicatie, gebruikersidentificatie en beveiligde gegevensinvoer en -uitvoer.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content