Kort nieuws

Europa op de bres voor industrie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Europese Unie wil de bijdrage van de industrie aan het Europees binnenlands product opkrikken van 16 procent nu naar 20 procent in 2020. Eurocommissaris Antonio Tajani van Industrie heeft daartoe woensdag een strategie gepresenteerd. Volgens de Italiaan heeft Europa zich te veel op de financiële en dienstensector gefocust, terwijl ook de industrie wel degelijk een belangrijke bijdrage levert aan economische groei. ’We hebben fouten gemaakt in het verleden, we hebben de industrie en het mkb te lang aan hun lot overgelaten‘, zei Tajani bij de presentatie.

De strategie kent prioriteit toe aan zes domeinen: geavanceerde productietechnologie, Europa‘s zes key enabling technologies (waaronder micro- en nano-elektronica, fotonica en geavanceerde productiesystemen), bioproducten, ruwe en bouwmaterialen, schone vervoersmiddelen en smart grids. Voor elk van deze domeinen zal een taakgroep worden opgericht om gerichte plannen op te stellen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content