Kort nieuws

Europa laat na kennis te verzilveren

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Korea hebben nog altijd een flinke innovatievoorsprong op de Europese Unie, blijkt uit Europa’s eigen metingen die deze week zijn gepubliceerd als het Innovation Union Scoreboard. Vooral waar het gaat om kennis omzetten in bedrijvigheid en omarming van nieuwe technologie schiet de EU tekort. Ook al nam de innovativiteit afgelopen jaar niet toe, over een langere periode is het gat met Japan en de Verenigde Staten wel kleiner geworden.

Binnen Europa is Nederland zich de eerste zogenaamde innovatievolger, achter Denemarken, Duitsland, Finland en Zweden. Nederland scoort goed op bijna alle aspecten, alleen investeren bedrijven relatief weinig in innovatie. België scoort ook ruim boven het Europese gemiddelde. Zwakke punten van het land zijn opbouw van intellectueel eigendom en het verzilveren van kennis in buitenland.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content