Kort nieuws

Europa in februari sterk aanwezig op ISSCC

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

’Met fierheid‘ meldt de Europese afdeling van de International Solid-State Circuit Conference dat de Europese bijdrage dit jaar opnieuw groeit. De ISSCC is verreweg de belangrijkste bijeenkomst op het gebied van geïntegreerde schakelingen. De conferentie laat alleen presentatoren toe die werkend silicium kunnen laten zien.

Van de 255 geselecteerde technisch-wetenschappelijke voordrachten komen er 55 uit Europa. ’Alhoewel Europa in vergelijking met de andere continenten zeker niet het grootste aantal inzendingen heeft, is de kwaliteit van de ingezonden teksten zeer hoog‘, schrijft de voorzitter van het Europese ISSCC-comité, Albert Theuwissen van het Eindhovense Dalsa. ’Het internationale ISSCC-programmacomité heeft bijna 50 procent van de Europese inzendingen geselecteerd, een beduidend hoger percentage dan de andere continenten.‘ Na twee jaar geeft Theuwissen de voorzittershamer over aan de huidige vicevoorzitter Rudolf Koch van Infineon in München. De huidige secretaris Qiuting Huang van het ETH in Zürich volgt Koch op.

ISSCC 2006 heeft drie plenaire voordrachten, 255 wetenschappelijke voordrachten, negen tutorials, zes forums van een hele dag, een korte cursus, zeven avondforums en vier discussieavonden. Op de conferentie zullen naar verwachting vierduizend micro-elektronica-ingenieurs hun kennis bijspijkeren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content