Kort nieuws

Etulipa maakt zich op voor massaproductie

Leestijd: 1 minuut

Etulipa is bezig met het opzetten van een productielijn voor zijn electrowetting-reclameletters bij de Taiwanese lcd-fabrikant United Radiant Technologies. Het Eindhovense bedrijf wil de reflectieve zwart-witdisplays volgend jaar op de markt gaan brengen in de VS. Daar moeten ze ingezet worden als copyboards, de populaire letterborden voor korte boodschappen van scholen, kerken en bedrijven.

Etulipa is de voortzetting van Miortech, dat electrowetting-technologie wilde gebruiken om extra informatie te tonen in achteruitkijkspiegels. Toen dat op niks uitliep, verlegde het bedrijf in 2013 de koers naar outdoor reclameborden. Anders dan bij ledborden vereist de reflectieve electrowetting-aanpak geen actieve verlichting en is in fel zonlicht goed leesbaar. Een Amerikaans bedrijf dat actief is in outdoor reclame investeerde enkele miljoenen in het bedrijf.

De zwart-wit-lettermodules zijn de eerste stap. De displays zullen in Taiwan geproduceerd worden in een aangepaste lcd-productielijn. De inkt die nodig is, wordt in Eindhoven geproduceerd. In 2018 wil Etulipa op de markt komen met een oplossing voor grote kleurenborden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content