Achtergrond

Ethernet swingt industrieel

Alexander Pil
Leestijd: 10 minuten

Congressen, roadshows, grote beursstands, boeken, publicaties. Industrieel Ethernet stond het afgelopen jaar in de spotlights. Niet verwonderlijk, want de initiatieven die rond 2000 van start gingen, verkeren in de eindfase. De ontwikkelingen zijn veelomvattend en bieden binnen de industriële automatisering veel nieuwe mogelijkheden. Rob Hulsebos laat zien dat de technologie de kinderschoenen is ontgroeid.

Dit jaar is een belangrijke mijlpaal voor industrieel Ethernet. De ontwikkelingen die met veel tamtam (en hypes) medio 2000 in gang zijn gezet, zijn in 2005 afgerond. Er is veel publiciteit: congressen, roadshows, grote beursstands, boeken, publicaties, noem maar op.

Siemens organiseerde begin mei in Amsterdam het tweede internationale Industrial Ethernet Symposium (www.siemens.com/ies2005) met meer dan tweehonderd bezoekers, waarvan nog geen tien uit Nederland. Hirschmann hield in juni zijn derde Industrial Ethernet Congres (www.iekongress.de) in Stuttgart en Phoenix Contact had in september het eigen Industrial Communication Congres. Daarnaast toeren Siemens en Phoenix Contact in Nederland rond met Profinet-seminars.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content