Tools&Toys

ET-Kernel geeft elk subsysteem eigen geheugenruimte

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Esol heeft een geheugenpartitioneringsoptie toegevoegd aan de multicore-editie van zijn ET-Kernel. Daarmee is geheugen over de verschillende kernen te beschermen en op te delen. De optie is met name geschikt voor automotivetoepassingen, lucht- en ruimtevaartinstrumenten, high-end consumentenelektronica en kantoorautomaterseringsproducten met memory management units (MMU‘s).

De softwaresubsystemen in een modern systeem worden steeds groter en complexer, waardoor de kans toeneemt dat het ene subsysteem het andere in dezelfde geheugenruimte onderuithaalt. Door elk subsysteem zijn eigen geheugenruimte toe te wijzen, verdwijnt dit risico. De Memory Partitioning-technologie detecteert elke poging om toegang te krijgen tot het geheugen van een andere partitie.

Volgens Esol is zijn oplossing superieur aan paravirtualisatie of hypervisors als de subsystemen nauw met elkaar moeten samenwerken. Bovendien is er maar één ontwikkelomgeving nodig. Esol levert zijn Ebinder-IDE voor de ET-Kernel met compiler, configuratietools, shell, debugger en analysegereedschappen. ET-Kernel Multi-Core Edition gebruikt symmetrische multiprocessing (SMP), maar bevat ook voordelen van het AMP-model, zodat het deterministische eigenschappen biedt voor realtime embedded applicaties.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content