Kort nieuws

Esi haalt vier projecten binnen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Alle vier de Europese subsidieaanvragen die het Embedded Systems Institute (Esi) samen met partners heeft ingediend, zijn gehonoreerd. De toegekende onderzoeksvoorstellen richten zich op het beheersbaar maken van software in hightech systemen. Ze hebben een gezamenlijk budget van ruim 13 miljoen euro, waarvan een kleine 2 miljoen bestemd is voor Esi. De projecten gaan allemaal nog dit jaar van start.

Het Quasimodo-project focust op de bouw van kwantitatieve ontwerpmodellen voor embedded systemen en vergt in totaal 2,5 miljoen euro. Genesys heeft de beschikking over 2,8 miljoen om een generieke softwarearchitectuur te realiseren voor verschillende hardwaretoepassingen. Met een budget van 3,6 miljoen richt Multiform zich op de ontwikkeling van een gereedschapskist voor het maken van genetwerkte ingebedde systemen. Ten slotte heeft het Artist Design-project 4,5 miljoen euro te besteden om multidisciplinaire samenwerkingsverbanden te organiseren tussen Europese partijen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content