Kort nieuws

Esaturnus uit Leuven overgenomen door Sony

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Leuvense Esaturnus wordt ingelijfd door Sony Europa. Het bedrijf ontwikkelt oplossingen om beelden in operatiekamers te digitaliseren en vervolgens te bewerken en met elkaar te integreren. Het bestaat sinds 2007. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Sony zegt de komende jaren een belangrijke speler in de medische sector te willen worden. ‘De overname van Esaturnus is een belangrijke mijlpaal op weg naar gemiddelde groei van Sony, waarin de medische business gepositioneerd is als een van de aanjagers’, zegt Toru Katsumoto, die de medische afdeling binnen Sony leidt.

De Leuvense activiteiten worden onderdeel van Sony Professional Solutions Europe, dat zich al mede bezighoudt met multimedia- en it-oplossingen voor de medische sector. Het bedrijf zegt aanvankelijk de Europese business te willen uitbouwen, waarna verdere internationale groei moet volgen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content