Erik Huizer Kennis-directeur bij TNO ICT


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Met ingang van 1 oktober is Erik Huizer begonnen als Directeur Kennis bij TNO Informatie- en Communicatietechnologie. Hij wordt verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van het onderzoeksprogramma en de aansluiting daarvan op de vragen van overheid en bedrijfsleven. Naast de ICT-sector zet hij daarbij ook de kennis van TNO in ten behoeve van andere sectoren om de ontwikkeling van die sectoren binnen Nederland en Europa te bevorderen. Huizers voorganger Laurens Hoedemaker gaat leiding geven aan een nieuw op te zetten TNO-breed Europees kantoor.

Voor zijn komst naar TNO was Huizer vice-president Internet en Nieuwe Media bij Technicolor. Naast zijn huidige betrekking bij TNO blijft hij parttime hoogleraar internetapplicaties aan de Universiteit van Utrecht. Verder houdt hij diverse bestuursfuncties aan zoals zijn voorzitterschap van de IPV6 Task Force, en adviesfuncties bij onder meer de Internet Society Nederland en Stichting Internet Domein Registratie Nederland.

Erik Huizer