Nieuws

Ericsson verplaatst R&D naar China

Nieke Roos
Leestijd: 4 minuten

Om kosten te besparen, verplaatst Ericsson zijn RD-activiteiten van Rijen naar China. Hiermee zet het een punt achter een ontwikkeltijdperk in Rijen, dat begon met telefoonproductie en eindigt met software.

Telecomgigant Ericsson heeft besloten zijn wereldwijde RD te consolideren in een kleiner aantal sites. Onderdeel hiervan is de overheveling van de Rijense ontwikkelactiviteiten naar het Chinese Guangzhou. Deze ingreep, die aan het einde van het eerste kwartaal van 2013 zijn beslag moet hebben gekregen, kost ruim honderd banen. Na de verplaatsing van de RD heeft Ericsson alleen nog dienstverlenende vestigingen in Nederland – behalve in Rijen ook in Hilversum, Sliedrecht en Stein.

’In landen als China en India groeit de business en is veel technisch talent beschikbaar, dat bovendien een stuk goedkoper is‘, verklaart de Rijense RD-directeur Herman van der Zwaan de stap. ’Hier hebben we de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen om ons kostenniveau te verlagen en de efficiency te verhogen. Dat is heel goed gelukt, maar helaas is het niet voldoende gebleken voor Ericsson om de RD-vestiging in Rijen open te houden.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content