Kort nieuws

Ericsson in vaarwater Option

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Intel heeft een tweede partner gekozen voor de ontwikkeling van oplossingen voor mobile internet devices (MID‘s): Ericsson. Tot voor kort had Option dat monopolie. Het Zweedse bedrijf kondigde de overeenkomst vanochtend aan. De Leuvenaren reageerde direct met een bericht dat ze de samenwerking met de Amerikaanse chipgigant uitbreiden.

Ericsson gaat zijn HSPA-technologie koppelen aan Intels MID-platform Moorestown, dat is gebaseerd op de nieuwe Atom-processor. De planning is dat de eerste producten in 2009-2010 op de markt verschijnen, aldus het Zweedse persbericht. Ericsson zal zijn HSPA-chipsets optimaliseren voor Moorestown en Moblin, een Linux-gebaseerde ondergrond voor MID-applicaties. De module moet geschikt zijn voor zowel WCDMA/HSPA- als gsm/Edge-netwerken wereldwijd.

Ericsson heeft wel een achterstandje op Option, dat al sinds 2007 met Intel sleutelt aan MID‘s. De GTM501 van de Leuvense draadloosspecialist is nu nog de enige HSPA-inbouwmodule in de ultracompacte LGA-behuizing die beschikbaar is voor het Intel-platform. De systeemchip meet 25 bij 30 bij 2,5 mm, wat hem de kleinste HSPA-inbouwmodule maakt, aldus Option. Op dit moment ontwikkelt het bedrijf een nieuwe 3,5G HSPA-inbouwmodule voor Moorestown.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content