Kort nieuws

Enschedees centrum voor medische beeldvorming weer vertraagd

Leestijd: 1 minuut

Opnieuw is er tegenwind voor de geplande faciliteit voor medische beeldvorming die bij de Universiteit Twente moet verschijnen, schrijft het UT Nieuws. Nadat het eerder al niet lukte om het centrum naar de campus te halen, wordt de regie nu volledig overgenomen door het Medisch Spectrum Twente, waar het centrum gehuisvest wordt. Bovendien loopt de bouw ernstige vertraging op: het MST heeft momenteel geen plek en nieuwbouw staat pas voor 2016 gepland.

Het Center for Medical Imaging (CMI) is een uit 2011 stammend een initiatief van de UT, de UMC’s van Groningen en Nijmegen en van Siemens om onder de vlag van het Imdi-project onderzoek te doen naar medische beeldvorming. Een nieuwe faciliteit met geavanceerde beeldvormende apparatuur moet daar het speerpunt in vormen. Aanvankelijk zou die begin 2014 in bedrijvengebouw The Gallery op de campus geopend worden.

De medische partners maakten zich echter zorgen over de geschiktheid van de locatie om met patiënten te werken. Daarom drongen zij erop aan om een streekziekenhuis bij het project te betrekken en de faciliteit daar onder te brengen. In het voorjaar werd besloten dat het centrum begin 2015 bij het MST geopend zou worden. Dat is nu dus op zijn minst een jaar uitgesteld.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content