Tools&Toys

Energiezuinige FMC’s 4DSP halen DA-omzetting tot 1 GS/s

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

4DSP heeft twee FPGA-mezzanines (FMC‘s) toegevoegd aan zijn productportfolio. Het gaat om de analoog-digitaal- en digitaal-analoogkaart FMC150 en het DA-bord FMC204. Beide mezzanines zijn elektrisch en mechanisch compatibel met de FMC-standaard (Ansi/Vita 57.1). 4DSP mikt op energiezuinige toepassingen die FPGA‘s gebruiken voor digitale signaalverwerking en tegelijk een groot I/O-arsenaal nodig hebben, met name in de luchtvaart.

De FMC150 heeft twee 14 bit AD-kanalen op 250 MS/s en twee 16 bit DA-kanalen op 800 MS/s. De kaart koppelt flexibele controle op de klokbron, analoge inputgain en offsetcorrectie via seriële communicatiebussen aan een connector met een lage pincount en I/O op het voorpaneel. De FMC150 ondersteunt LVDS (2,5 V I/O-signalen). Het ontwerp is gebaseerd op de ADS62P49-ADC en DAC3283-DAC van TI.

De FMC204 heeft vier kanalen van 16 bit DA-omzetting op 1 GS/s. Deze mezzanine biedt flexibele controle op de klokbron, samplingfrequentie en kalibratie via een I2C-communicatiebus, plus een connector met hoge pincount en voorpaneel-I/O. De kaart ondersteunt LVDS (2,5 V I/O-signalen) en voorziet in een HDMI-aansluiting voor gebruikergedefinieerde signalen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content