Tools&Toys

Enea maakt Polyhedra-database voor flash fouttolerant

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Enea rust zijn flashgebaseerde Polyhedra Flashlite-database uit met fouttolerantie. De relationele database (RDBMS) voor embedded systemen biedt volledige redundantie met directe fail-over en reconnectie en is daarmee geschikt voor toepassingen die 99,999 procent beschikbaarheid vereisen. Ook ondersteunt de database nu Windows Vista en VXWorks 6.x, naast de al ondersteunde besturingssystemen Integrity, Linux, Unix, Windows en Enea‘s eigen OSE.

Polyhedra Flashlite is SQL-gebaseerd en ondersteunt een client-serverarchitectuur, actieve query‘s en een trigger-taal. Het RDBMS ondersteunt zowel Nand- als Nor-flash. Verder kan het de snelheid aanzienlijk versnellen met een cachemechanisme. De code en werkruimte passen samen in minder dan een megabyte Ram. Door de code in Rom te plaatsen en de cache te beperken, is het Ram-gebruik zelfs te beperken tot 200 kbyte.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content