Tools&Toys

Enea geeft OSE upgrade tot hypervisor

Leestijd: 1 minuut

Enea heeft zijn OSE-microkernel omgebouwd tot hypervisor. De software is eenvoudigweg Enea Hypervisor gedoopt en is met name geschikt voor multicore processoren, claimt het Zweedse bedrijf. OSE is van oudsher sterk in communicatieapparatuur. OSE-applicaties zijn ongewijzigd te draaien op de hypervisor met dezelfde realtimekarakteristieken als de oorspronkelijke toepassing, maar daarnaast kan de hypervisor Linux of chipspecifieke omgevingen draaien. Zowel de standaard als commerciële Linux-varianten zijn geschikt.

De communicatie tussen Linux en de OSE-applicaties verloopt via Enea Linx, een OS-onafhankelijk interprocescommunicatieprotocol. Diensten zoals Ethernet en bestandssystemen zijn vanuit de verschillende omgevingen toegankelijk. De omgevingen krijgen elk hun niet-gedeelde eigen hardwarebronnen toegewezen om geheugen en randapparatuur te beschermen. Daarnaast kan de hypervisor fouten in het gast-OS afhandelen.

Enea heeft ook zijn Eclipse-gebaseerde Optima-ontwikkelomgeving geschikt gemaakt voor de hypervisor. Zo kan de Log Analyzer de logboeken van applicaties en gastbesturingssystemen samen aan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content