Tools&Toys

Enea biedt basis voor embedded Linux

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Enea komt met een ’springplank‘ voor het ontwikkelen van embedded-Linux-projecten. Het Enea Embedded Linux Project Framework (ELPF) biedt de kerncomponenten, tools en diensten die in vrijwel elk embedded-Linux-project voorkomen. Andere pakketten zijn beschikbaar en kunnen naar believen worden toegevoegd. Dat biedt een middenweg tussen de kale pakketten waar de ontwikkelaar alles zelf aan moet toevoegen en de volledige distributies die hij vervolgens moet uitkleden. ELPF is daarmee geschikt voor projecten waarbij op de prestaties moet worden gelet.

De aanwezige componenten zijn geoptimaliseerd voor resourcegebruik en opgenomen in een modulaire buildomgeving. Standaard biedt het pakket een configuratiedatabase, -engine en -interface en toolchains en BSP‘s voor verschillende CPU-architecturen, waaronder Arm, PowerPC en X86. Verder zijn meegeleverd een bootloader, busybox, een SDL-gebaseerd grafisch platform en een brede reeks aan standaard bibliotheken zoals LibPNG, LibXML en ZLib. Daarnaast zijn applicatiespecifieke componenten toe te voegen zoals beveiligingssoftware en webdiensten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content