Analyse

‘Embedded software is een natuurlijke uitbreiding op EDA’

Pieter Edelman
Leestijd: 4 minuten

In juli dit jaar nam EDA-gigant Mentor Graphics het softwarebedrijfje Embedded Alley over. Die acquisitie deed menig wenkbrauw rijzen. Embedded Alley is specialist in embedded Linux en Android, de opensource middlewarelaag die Google voor Arm-gebaseerde mobiele telefoons ontwikkelde. Niet iets dat je direct bij Mentor zou verwachten. Het bedrijf heeft weliswaar softwareontwikkeltools en een populair RTos, Nucleus, maar een groot besturingssysteem en middleware met alle toeters en bellen is andere koek. Bij de overname kondigde Mentor Android-ondersteuning aan voor de Power-processorarchitectuur, terwijl Embedded Alley eerder al een Mips-poort had gerealiseerd. Tijdens de Mentor-expo kreeg Bits&Chips de kans om CEO Wally Rhines de vraag te stellen: wat moet Mentor Graphics met een embedded-Linux-bedrijf?

Wat moet een EDA-bedrijf als Mentor met Embedded Alley?

’Het ontwerpen van IC‘s en systemen is steeds meer een softwaretaak in plaats van een hardwaretaak. Wij moeten mee-evolueren. Dit is voor ons al minstens vijftien jaar een aandachtspunt. Midden jaren negentig begon Mentor met zowel overnames als eigen ontwikkeling in embedded software en in coverificatie en -ontwerp van hardware en software. Van de grote bedrijven zijn wij de belangrijkste leverancier van ESL-ontwerptools, electronic system-level-gereedschappen voor het abstraheren van dingen boven de hardware. Die worden vaak in zowel hardware als software geïmplementeerd.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content