Embedded JamaicaVM sneller en zuiniger


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Aicas heeft de eerste verbetering uitgebracht voor de OpenJDK-gebaseerde 6.0-release van zijn embedded-Java-omgeving. Versie 6.1 van JamaicaVM is vooral een optimalisatie, zegt het bedrijf: het geheugengebruik is teruggebracht en de prestaties zijn verbeterd. Er zijn zowel algemene als platformspecifieke optimalisaties doorgevoerd.

JamaicaVM is een versie van de virtuele machine specifiek bedoeld voor embedded systemen. Het platform biedt ondersteuning voor de RTSJ (Realtime Specification for Java) 1.0.3, beschikt over een deterministische garbage collector en is geoptimaliseerd voor snelheid en een kleine footprint. De VM ondersteunt verder multicore omgevingen en J2SE 6.

Aicas claimt voor 6.1 onder meer dat het alloceren van kleine objecten een vijfde sneller gaat. Ook is de toegang tot grote objecten sneller door gebruik van een boomstructuur in plaats van linked lists voor de lay-out van objecten. Verder is voor toepassingen met minder dan 64 duizend UTF8-strings in de constants-pool minder heapgeheugen nodig. Op platforms met MMU en ondersteuning voor mmap() is de heap voortaan een opeenvolgende reeks van adressen, zelfs als die dynamisch groeit. Verder biedt de nieuwe versie ondersteuning voor Runtime.exec van QNX 6.5 en drag-and-drop op XWindow, een optie om de cryptografische sterkte in te stellen op alle platforms en support voor het Java Extension Mechanism.