Redactioneel

Embedded House (2)

René Raaijmakers is hoofdredacteur van Bits&Chips.

Leestijd: 3 minuten

Na mijn vorige kritische stukje over Embedded House wees de persdienst van Brainport me nogmaals op het doel van het initiatief. Een woordvoerster schreef me dat Embedded House MKB-ondernemingen wil stimuleren en ondersteunen bij het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van embedded softwaretechnologie in nieuwe producten en diensten.

Dat is een nobel streven, maar afgaande op de geluiden die ik opvang uit de praktijk gedraagt Brainport zich daarbij als een olifant in een porseleinkast. Zelden kreeg ik zo veel bijval als voor mijn kanttekeningen bij de opzet van Embedded House. Grootste gemene deler in de reacties: Brainport stelt zich arrogant op. In die bewoording.

’Houdt Brainport in de gaten‘, schrijft een ingewijde die een recent Brainport-congres bezocht. ’Ze zijn nog meer overbodige projecten aan het ontwikkelen.‘ Hij voegde daar ironisch aan toe: ’Ze hebben ’echt‘ gehoor gegeven aan het rapport van de ABN Amro dat aan het begin van het jaar verscheen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content