Technieuws

Embedded-computermakers werken aan snellere standaardisatie

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Advantech, Congatec, Kontron, MSC en enkele andere fabrikanten van embedded computers hebben de Standardization Group for Embedded Technologies (SGet) opgericht om nieuwe ontwikkelingen in embedded computers zo snel mogelijk te kunnen standaardiseren. De groep verwacht dat zich binnen een jaar meer dan honderd partners te kunnen verwelkomen. Embedded-computerfabrikanten, onderzoeks- en onderwijsinstellingen, systeemintegrators, aanbieders van eindoplossingen en eindgebruikers kunnen zich allemaal aansluiten.

De bedrijven zeggen dat een dergelijke werkgroep nodig is omdat de technologie zich steeds sneller ontwikkelt maar het gebrek aan standaarden de marktadoptie in de weg staat. ’Het doel van de oprichters is om een nieuwe, krachtige, wereldwijde commissie op te richten voor embedded-computerspecificaties die sneller opereert met veel minder bureaucratie dan vergelijkbare organisaties. Om dit te bereiken heeft SGet onder meer vereenvoudigde regels en kortere bezwaarperiodes‘, zegt Dirk Finstel van Kontron.

De SGet trapt af met een werkgroep voor computer-on-modules. Die gaat zich buigen over QSeven, een specificatie voor Arm-modules.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content