Embedded bordje draait Omap4 met dubbele Cortex-A9


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Naar eigen zeggen heeft Phytec de eerste embedded-computermodule geïntroduceerd die is gebaseerd op de Omap4-architectuur van Texas Instruments. De Phycore-Omap4430 bevat TI‘s Omap4430-applicatieprocessor met twee Arm Cortex-A9-kernen op 1 GHz. Op een vormfactor van 41 bij 51 mm combineert de kaart deze systeemchip met maximaal 1 GB LPDDR2-Ram en 1 GB Nand-flash, uitbreidbaar via twee SDIO/MMC-sloten. Verder bestaat het I/O-arsenaal onder meer uit twee DSI-uitgangen en HDMI voor graphics, een Fast Ethernet-aansluiting, interfaces voor I2C (drie), I2S (een) en SPI(twee), een RS232-poort, vier Uarts en USB 2.0-functionaliteit. Typische toepassingen zijn beeldverwerkend, grafisch, industrieel en medisch.

Phytec levert de Phycore-Omap4430 als onderdeel van een ontwikkelkit. Dit pakket bestaat verder uit een dragerbord dat fungeert als referentieplatform voor de bouw van targethardware, een optioneel lcd-scherm en alle accessoires die nodig zijn om direct aan de slag te kunnen. Naar keuze komt de kit met Linux of Windows Embedded Compact 7 voorgeïnstalleerd op de module. Prijzen beginnen bij 549 dollar.