Tools&Toys

Elipse biedt medisch goedgekeurde configureerbare voedingen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Elipse heeft de XGen-familie van configureerbare voedingen toegevoegd aan zijn aanbod. Fabrikant Excelsys Technologies heeft deze met succes laten goedkeuren volgens de nieuwste medische standaard IEC 60601-1:2005 editie 3. De energievoorzieningen bestaan uit een basismodule waarin een of meerdere converters zijn te plaatsen om de gewenste DC-uitgangsspanningen te verkrijgen. De outputs van de omzetters zijn geïsoleerd en parallel of in serie te schakelen voor nog meer flexibiliteit.

De XMite-reeks in de XGen-familie is verkrijgbaar met vermogens van 200, 400, 600 of 750 W. Elk model bevat maximaal vier converters. De XVite-voedingen zijn beschikbaar met vermogens van 400 tot 1450 W en kunnen tot zes omzetters herbergen. Beide reeksen hebben een lekstroom van minder dan 300 mA, 4 kV isolatie en een efficiëntie tot negentig procent. De converters hebben outputspanningen van 2,5, 5, 12, 24 en 48 V DC. De voedingen hebben een ingangsbereik van 85 tot 264 V AC en overspanningsbescherming. Ze werken van -20 tot 70 graden Celsius.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content