Kort nieuws

Elektronica Neways voor voertuigen landmacht

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Neways Electronics International gaat de komende vier jaar de besturingselektronica leveren voor een nieuw infanterievoertuig van de Nederlandse Landmacht. Het gaat om 192 geavanceerde systemen voor een gepantserd rupsvoertuig van het Zweedse bedrijf Land Systems Hägglunds. Met de compensatie-order die Hägglunds in Nederland moest plaatsen is een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid.

Neways versterkt met de order zijn positie als leverancier van defensiesystemen. Eerder was het bedrijf betrokken bij de bouw van het Fennek-voertuig van KMW, onderdelen van de Duitse Leo-pard-tank en de fabricage van oceaanboeien voor het Amerikaanse leger. Op dit moment bestaat 5 procent van Neways‘ omzet uit elektronica voor defensie. Directeur Huub van der Vrande zegt in Eindhovens Dagblad dat bedrijven die niet tot de traditionele defensie-industrie behoren steeds vaker in aanmerking komen voor levering aan het leger. ’Bedrijven als Neways kunnen concurreren omdat defensie als gevolg van bezuinigingen steeds meer op de prijs let.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content