Tools&Toys

EKF koppelt Core I7 aan CompactPCI PlusIO

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

EKF Elektronik introduceert een 4 HP 3 U CompactPCI-processormodule met een Intel Core I7 op maximaal 2,66 GHz. Het voorpaneel van de PC1-Groove heeft twee Gigabit Ethernet-aansluitingen, twee USB 2.0-poorten en een Displayport of VGA-uitgang. Het bord voldoet aan de CompactPCI PlusIO-specificatie (PicMG 2.30) en biedt daarmee gestandaardiseerde achter-I/O via de J2-backplaneconnector, waaronder Gigabit Ethernet, PCI Express en Sata. Deze signalen zijn vervolgens te gebruiken op 2.30-conforme rear-I/O-transitiemodules in een traditioneel CompactPCI-systeem of CompactPCI Serial-kaarten (PicMG CPCIS.0) in een hybride opzet. Een dergelijke gemengde achterwand kan tegelijk CompactPCI- en CompactPCI Serial-modules bevatten, met de PC1-Groove als systeemslotcontroller ertussenin.

Het nieuwe processorbord van EKF is verder uitgerust met een aantal connectoren voor lokale uitbreiding, die optioneel inzetbaar zijn om een zijmezzanine op aan te sluiten. Hier is een breed scala aan insteekkaarten voor beschikbaar, bijvoorbeeld voor legacy I/O, extra PCI Express-gebaseerde I/O zoals Gigabit Ethernet en Sata, of een tweede video-output. De meeste mezzanines hebben ook plek voor een 2,5 inch drive. Typisch komt de combinatie PC1-Groove plus zijbord als een kant-en-klare 8 HP unit, maar EKF heeft ook flashgebaseerde opslagmodules beschikbaar die het profiel op 4 HP houden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content