Tools&Toys

EKF introduceert CompactPCI-bord met Atom E6xx en zee aan I/O

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

EKF Elektronik brengt een 4 HP 3 U CompactPCI PlusIO-processorbord uit met een industrieel temperatuurbereik van -40 tot 85 graden Celsius. De PC2-Limbo koppelt een CPU uit Intels Atom E6xx-serie op maximaal 1,6 GHz aan de EG20T-platformcontrollerhub en maximaal 2 GB gesoldeerd DDR2-Ram. EKF positioneert het bord voor robuuste toepassingen.

Op het voorpaneel van de PC2-Limbo zitten twee Gigabit Ethernet-aansluitingen, twee USB-poorten en een DVI-uitgang voor een high-res digitaal display dan wel een klassieke VGA-interface. Intern beschikt het bord over een CFast-hostconnector voor een Sata-gebaseerde SSD-module en een houder voor industriële MicroSCHC-flashkaarten (snelheidsklasse 6, tot 32 GB). Verder heeft de PC2-Limbo twee native en vier additionele Sata2-kanalen en twaalf USB 2.0-lijnen aan boord, alsmede een PCI Express-pakketschakelaar en expansieconnectoren voor onder meer Can, LVDS, PCI Express, Sata, Uart en USB.

Als optie biedt EKF de C40-SCFA-mezzanine met een Compactflash-kaart of een USB-SSD en de C42-Sata-expansiemodule met 1,8 inch Microsata-vastestofschijf. Toevoeging hiervan houdt het hoogteprofiel van de PC2-Limbo in stand. Daarnaast is er een breed scala aan achteruitbouw- en zijkaarten beschikbaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content