Tools&Toys

EKF brengt zijspan voor brug van CompactPCI naar CompactPCI Express

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Met de CCJ-Rhythm levert EKF Elektronik een systeemslotcontroller op CompactPCI Express-formaat. De mezzanine-uitbreidingsmodule fungeert als zijspan voor verschillende CompactPCI-processorkaarten van EKF. Dit duo maakt de integratie mogelijk van goedkope CompactPCI-gebaseerde I/O-borden en geavanceerde CompactPCI Express-bordjes door als brug te dienen van een CompactPCI- naar een CompactPCI Express-backplane of door beide typen te verbinden op een heterogene achterwand.

Het hart van de CCJ-Rhythm is een 24-baans PCI Express-pakketswitch met zes poorten. Vier daarvan, geconfigureerd als 4×4 of 2×8, verzorgen de CompactPCI Express-systeemslotinterface. Het kaartje is voorzien van snelle communicatiekanalen als Firewire en USB. Een DVI-connector voor dual-screen video is optioneel. Verder is er ruimte voor een 1,8 of 2,5 inch harde schijf en een USB-SSD.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content