Kort nieuws

Eindhovense zenuwstimulatie-startup haalt 1,3 miljoen startkapitaal op

Leestijd: 1 minuut

De Eindhovense startup Salvia Bioelectronics heeft 1,3 miljoen startkapitaal opgehaald. Het bedrijfje mikt op technologie om bij patiënten met chronische neurologische aandoeningen de verstuurde zenuwsignalen bij te sturen. Dat moet niet-invasief gebeuren.

De startup verkeert nog in een vroege ontwikkelfase. De Bom, die de investeringsronde leidde, heeft echter vertrouwen in de ervaring van het team. Zo waren de twee oprichters van Salvia eerder betrokken bij Sapiens, het Eindhovense bedrijf dat aan hersensondes werkte en in 2015 door Medtronic werd overgenomen voor tweehonderd miljoen dollar. Deze activiteiten werden vorig jaar stopgezet.

De startup, die gevestigd is op de High Tech Campus, gaat het geld gebruiken om zijn concept verder te ontwikkelen. Daarmee moet het uiteindelijk naar investeerders kunnen stappen voor een eerste financieringsronde.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content