Kort nieuws

Eindhovense start-up voor incontinentietraining klaar voor de markt

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Eindhovense start-up Lifesense introduceert binnenkort een oplossing voor bekkenbodemtraining bij vrouwen die na een bevalling kampen met urineverlies. Aan de hand van metingen met een sensor in het ondergoed worden geïndividualiseerde trainingsprogramma’s opgesteld, die via een app gecommuniceerd worden. Daarmee zijn de problemen binnen enkele maanden te verhelpen, zegt het bedrijf.

Na een bevalling krijgen vrouwen vaak last van urineverlies wanneer ze zich inspannen. Voor een deel van hen gaat dit niet vanzelf over en vormt het een belemmering om bijvoorbeeld te sporten. De sensor die samen met Holst Center ontwikkeld is kan zowel zowel vochtverlies als het activiteitenniveau meten, waardoor het probleem inzichtelijk gemaakt kan worden. Daardoor is het probleem met gerichte trainingsprogramma’s aan te pakken. Lifesense werkt hiervoor samen met fysiotherapeuten en artsen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content