Kort nieuws

Eindhovense racers verleggen nadruk naar elektromotor

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

University Racing Eindhoven (URE), het raceteam van de TU Eindhoven, gaat zich volledig richten op het raceklaar maken van zijn elektrische raceauto. Wegens beperkte capaciteit hebben de studenten de doorontwikkeling van de racewagen met verbrandingsmotor bijna geheel stopgezet. ’De beperkende factor is het management‘, zegt Joni Driessen van URE. ’Dat is gekrompen van vier naar drie leden, wat zeer weinig is voor het maken van twee auto‘s in één jaar. Het is zeer moeilijk om een student te vinden die halverwege het jaar een bestuursfunctie erbij wil nemen.‘ Alleen de grote onderdelen zoals het stuursysteem, het stoeltje en de basisconstructie (monocoque) zullen dit seizoen in productie gaan.

De elektrische URE05E borduurt voort op het model van vorig seizoen, de URE05, maar de verbrandingsmotor heeft plaatsgemaakt voor een elektrische aandrijving. Oorspronkelijk wilden de studenten parallel aan deze ontwikkeling ook een nieuwe racewagen met verbrandingsmotor ontwikkelen. Deze URE06 had in actie moeten komen tijdens races op Hockenheim en Silverstone.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content