Eindhovens ov wordt gedeeltelijk elektrisch met VDL-technologie


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Samen met VDL heeft ov-maatschappij Hermes in Eindhoven een van de grootste elektrische busvloten van Europa in gebruik gesteld. VDL leverde in totaal 43 volledig elektrische Citea-bussen en verzorgde laadstations waarmee de voertuigen tijdens de korte pauzes tussen twee rondes de accu steeds voldoende kunnen bijladen. Hiervoor wordt op die locaties een pantograaf uitgeklapt.

De oplevering is onderdeel van het beleid van de provincie Noord-Brabant om in tien jaar over te stappen op openbaar vervoer dat geen schadelijke stoffen uitstoot. Voor Eindhoven is voorzien dat het ov in 2020 volledig elektrisch zal zijn.

Overigens worden de elektrische bussen nu alleen ingezet op de relatief korte lijnen waar continu gereden wordt. Daar kan regelmatig bijgeladen worden. VDL levert in totaal ook vijfennegentig andere dieselbussen en -busjes om het huidige wagenpark voorlopig te vervangen door schonere voertuigen.