Kort nieuws

Eindhovens Inalise brengt telematica naar leaseauto’s

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Waar telematica al jaren gemeengoed is in bedrijfsvoertuigen, is de penetratiegraad in personenauto’s nog laag. Daar wil Inalise verandering in brengen. Het Eindhovense bedrijf introduceert een open telematicaplatform dat dongels, black boxes en boordcomputers koppelt aan de administratieve en logistieke systemen van leasemaatschappijen en grote dealerholdings. Bestuurders krijgen informatie via webgebaseerde applicaties en mobiele toepassingen op maat. Een van de gebruikers is de eveneens Eindhovense specialist in vlootmanagement Fleetlogic.

Inalise en Fleetlogic zijn beide onderdeel van de Cerebel Group. Deze nieuw gevormde onderneming staat onder leiding van CEO Erik Bongers en CFO Jan-Hein Arts. Sinds 2006 begeleiden zij en investeren zij in innovatieve bedrijven in de Brainport-regio. Bongers was onder meer bestuursvoorzitter van ICT Automatisering ten tijde van de beursgang in 1997. De Cerebel Group bestaat verder uit Fleetlogic-dochter TripXS, dat telematicaoplossingen biedt voor het mkb, consultancyorganisatie Symplera en aanbieder van lockermanagementsystemen Vecos.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content