Eindhovens bedrijf stimuleert uitwisseling solartechnologie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Zonne-energieveteraan Peter van der Vleuten heeft met compagnon Shaoxian Zhang een bedrijf opgericht dat een brug wil slaan tussen de zonnecel-R&D in Europa en de Verenigde Staten en de solarproductie in Azië. Deze rolverdeling weerspiegelt de sterktes van alle betrokken werelddelen, meent Solar Technology Transfer, en dus wint iedereen door samen te werken en technologie uit te wisselen. Vanaf de High Tech Campus analyseert de nieuwe consultant trends en kansen in de industrie en verspreidt die over de solarketen van relevante kennisinstellingen, R&D-partijen, producenten en investeerders.

Solar Technology Transfer heeft reeds een project bij de hoorns gevat: een concept voor de vacuümvrije massaproductie van Cigs-panelen. Door het luchtledige achterwege te laten, kan de productie sneller, terwijl de machines en hun gebruik goedkoper uitvallen. Solar Technology Transfer coördineert de samenwerking tussen partners uit Azië, Europa en Azië om deze technologie te realiseren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content