Egemin verzorgt brandbeveiliging Antwerpse spoortunnel


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Egemin Automation uit het Belgische Zwijndrecht heeft opdracht gekregen om het gas- en brandscenariosysteem (GBRS) te realiseren voor de nieuwe Liefkenshoekspoortunnel bij Antwerpen. Deze tunnel voor goederentreinen, die momenteel in de afwerkingsfase zit met een geplande oplevering in het najaar van 2014, verbindt de linkeroever van de Schelde met de rest van de haven. Het GBRS omvat verschillende detectiesystemen, onder meer voor brand, gas en intrusie, en gepaste bestrijdingsmiddelen, bijvoorbeeld blussing, ventilatie en CC-tv.

De Zwijndrechtse specialist in logistieke en productieautomatisering gaat de detectie- en bestrijdingsmechanismen inrichten met PLC‘s op Scada-niveau. Deze zorgen voor het verzamelen, doorsturen, verwerken en visualiseren van de meet- en regelsignalen in de tunnel, waarbij ze niet alleen met elkaar communiceren maar ook met het gebouwbeheersysteem. Ook neemt Egemin de implementatie van een scenariomatrix voor zijn rekening. Het automatiseert en certificeert die scenario‘s in een redundante, beveiligde omgeving.