Tools&Toys

Efficiënte compiler voor Pic18-microcontrollers

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

Computer Solutions introduceert de Hi-Tech Pic18 Pro C-compiler voor Microchips Pic18-familie van microcontrollers. De compiler heeft een nieuwe techniek, Omniscient Code Generator (OCG), die elke module partieel compileert en dan codegeneratie voor alle modules tegelijk uitvoert. Het resultaat is een globale optimalisatie die voor kleinere code moet zorgen. In typische toepassingen is de code 17 procent kleiner dan bij de conventionele Pic18-STD-compiler.

De codegenerator kan automatisch beslissingen nemen over de toekenning van geheugenpagina‘s of pointers. Pic18 Pro kent de meest gebruikte variabelen ook toe aan het snelst toegankelijke geheugen. Bij gebruik van C-bibliotheekfuncties zoals sprintf analyseert de codegenerator de gebruikte formaatstrings en creëert een compacte versie van de sprintf-functie die enkel deze formaatstrings ondersteunt. De compiler is compatibel met Microchips MPLab-ontwikkelomgeving en draait op Linux, Mac OS X en Windows (2000, XP).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content