Eerste toekenningen ERC Advanced Grants naar buiten gebracht


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De European Research Council heeft afgelopen maand zijn Advanced Grants ter waarde van 2,5 miljoen euro toegekend. Alhoewel de complete lijst waarschijnlijk pas in januari openbaar wordt gemaakt, brengen verschillende universiteiten hun toekenning nu al naar buiten. De KU Leuven haalt dit jaar maar liefst vijf van de prestigieuze subsidies binnen. Onder meer Bob Puers, die werkt aan implanteerbare elektronische sensorsystemen, Steven De Feyter, die onderzoek doet naar grafeen, en hoogleraar biomedische signaalverwerking Sabine Van Huffel, die vorig jaar nog een eredoctoraat kreeg van de TUE, ontvangen een Europese subsidie.

Aan de Radboud Universiteit ontvangen drie onderzoekers een Advanced Grant, onder meer Theo Rasing en Mikhaïl Katnelson, die dit jaar ook de Spinozapremie won. Rasing verdiept zich in omslag van magnetisme, Katnelson werkt aan verschillende tot nog toe onverklaarde natuurkundige verschijnselen.

Aan de TU Eindhoven ontvangen René Janssen en Marc Geers een ERC-grant. Janssen werkt aan organische zonnecellen, Geers aan het voorspellen van het mechanische gedrag van materialen. UT-hoogleraar Markus Pollnau krijgt een subsidie voor zijn werk aan optische sensoren.