Kort nieuws

Eerste product van UT-spin-off voor medische contrastmiddelen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tijdens het Ultrasound Contrast Imaging Symposium in Rotterdam heeft UT-spin-off Tide Microfluidics een eerste commerciële versie geïntroduceerd van zijn apparaat om microscopische bubbels te genereren. Deze Microsphere Creator is bedoeld voor de onderzoeksgemeenschap. Op den duur wil het bedrijf de toepassing ook certificeren voor de klinische praktijk, maar dat gaat naar verwachting nog enkele jaren duren.

Microscopisch gasbelletjes worden gebruikt als contrastmiddel bij ultrageluidonderzoek. Het beste resultaat wordt verkregen met belletjes van uniforme afmetingen, maar met de huidige productiemethoden is het lastig om deze in grote aantallen te maken.

Tide pakt dit probleem aan met een microfluïdisch systeem, waarbij een stroom van van het belletjesmateriaal wordt afgesneden door een waterstroom hier dwars op. Hierdoor kunnen aan de lopende band bubbels met uniforme afmetingen worden geproduceerd. Volgens Tide kan zijn Microsphere Creator binnen een minuut voldoende bubbels produceren voor een onderzoek, met instelbare afmetingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content