Nieuws

Eerste medewerkers STMicroelectronics op High Tech Campus

René Raaijmakers
Leestijd: 4 minuten

Toch een vreemde gewaarwording. Voor de eerste keer de High Tech Campus opfietsen, vanaf de professor Holstlaan, zonder controles, zonder gedoe met de bewaking en zonder kans op inbeslagname van de fotoapparatuur. Sinds ruim een jaar maakt het voormalige terrein van Philips Natuurkundig Laboratorium sier met zijn openheid. Op het videoscherm aan de ingang passeerden talloze namen van bedrijven die zich op de High Tech Campus hadden gevestigd. Zelfs STMicroelectronics, partner én rivaal van Philips‘ chipactiviteiten, stond vermeld. Die vermelding was een tikje window dressing. Op het researchcampus werkte weliswaar een groep die zich concentreerde op het ontwikkelen van IC-bouwblokken voor ST en Philips Semi, maar ST-medewerkers, die zaten er niet.

Dat gaat nu veranderen. STMicroelectronics start op 1 oktober in samenwerking met Philips Semiconductors met de werving van designers en andere technici voor het Library and IP Partnership (LIPP) op de High Tech Campus. Deze mensen zullen in dienst komen bij ST en samen met medewerkers van Semiconductors gaan werken aan de ontwikkeling van intellectuele eigendom (IP) voor chips en systeemplatformen.

Library en IP Partnership is een virtueel bedrijf met medewerkers van ST en Philips. Freescale is een derde partner in LIPP, maar bereidt zich nog voor op actieve deelname. LIPP startte vorig jaar met drie mensen en is intussen uitgegroeid tot 110 medewerkers met vestigingen in hoofdkwartier Eindhoven, Grenoble en het Indiase Bangalore en Noida (bij New Delhi).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content